Vijesti

KKUSIUSK: Pozivno pismo za podršku i sudelovanje u pokretanju novog anarhističkog glasila „MOLOTOV” – Najnasilniji element u društvu jest neznanje. Dragi prijatelji, KKUSIUSK – proizvodni pogon Babušnica, za zimu 2014., najavljuje pokretanje novog anarhističkog glasnika, čije je radikalno ime „Molotov”. List će izlaziti kvartalno, na svaka tri meseca. U njemu ćete pisati i čitati o temama koje nekad zovemo imenom feminizma, a nekad antifašizma; nekad ateizma, a nekada antikapitalizma; nekad (eko)terorizma, a nekad antirasizma; nekad alterglobalizma, a nekad bioregionalizma, rečju – imenom anarhizma, čiji tradicionalni borbeni koktel Molotv upravo treba da odslikava svu raznolikost trenutno prisutnih ideoloških škola koje spravljamo u kompaktnu zapaljivu literarnu smesu, sipajuću je u staklenu bocu na kojoj ipak stoji veliko zaokruženo A. Zna se što nam je dalje činiti sa tim. Katkad će to biti u formi intervjua sa aktivnim slobodarskim borcima ili analize gorućih društvenih problema, katkad u formi priča iz slobodarske istorije, a katkad u formi savremene poezije i proze. Nemojte se zanositi i računati na novinarsku objektivnost, niti na spisateljsku ili političku korektnost stavova iznesenih u listu, jer ih neće biti. „Molotov” treba da bude mesto gde svaki svestran pojedinac može da se oseća ugodno i slobodno u svojoj ulozi angaživanog saradnika lista, ili njegovog čitalaoca – pojedinac koji aktivno i odgovorno promišlja aktuelnu stvarnost i svoju ulogu u društvu i habitatu. Autoritarnim personama savetujemo da nas zaobiđu, u širokom luku. Pozivamo vas ovim putem da uzmete aktivno učešće u kreiranju sadržinskog i vizuelnog identiteta ove publikacije kroz Vaše priloge, tekstove, pesme, ilustracije i svaki drugi vid kreativnog izražavanja. Možete biti naš saradnik, urednik, lektor, ilustrator, distributer, šta god Vam mašta dopusti. Jedini uslov jeste da ne budete zatucani i dogmatični u svom izrazu, kao što smo i napomenuli koji red više. Glavna, ali svakako ne i jedina tema prvog broja biće femicid. Sve ostale i buduće teme nameću se same od sebe. Do skorog čitanja! Javite se! Podržite! Bez gospodara i bez boga! Mile od Umu, 07. XII 2014.

Književna Konfekcija USIUSK (“posvećen prevođenju, objavljivanju i promociji knjiga i eseja iz sveta anarhizma i nihilizma, što potonje ne čini nužno i uvek našim ideološkim odrednicama”) objavila titlove dokumentarnih filmova „Živeti utopiju” (o Španskoj revoluciji) i „Emma Goldman” te dokumentarne drame „Sako i Vanzeti”. Za više informacija: lager KKUSIUSK-a

05.11.2014.INFOSHOP „FURIJA”: 19 sati (Višnjička 76, Beograd): Diskusija: Borbe protiv džentrifikacije u San Francisku

25.10.2014.INFOSHOP „FURIJA”: 19 sati (Višnjička 76, Beograd): Diskusija: Antimilitarizam i antiratne inicijative u bivšoj Jugoslaviji i Grčkoj. Posle diskusije: Otvoreni Mikrofoni u epizodi – Moje oružije mikrofon + Koncert – Street Eaters (US) & Drugo Lice.

Sve vijesti...

{{COMMENT: ; kraj fajla END_COMMENT}}:
   

Poslednji unosi